Er zijn veel mensen in Nederland die een eigen bedrijf hebben. Hierbij kan het gaan om mensen die een eenmanszaak hebben of ZZP’er zijn, maar ook om mensen die eigenaar zijn van een BV. Als je personeel in dienst hebt, is de kans groot dat je vroeg of laat in een conflict met één van je personeelsleden terecht zult komen. Dit overkomt vrijwel iedere ondernemer wel eens, en het is dan ook van belang dat je weet wat je moet doen om te voorkomen dat zo’n conflict uit de hand loopt. Er zijn verschillende manieren om de kans op escalatie te voorkomen.

Probeer het eerst uit te praten

Wanneer je te maken hebt met een conflict met een werknemer, is het van belang dat je goed nadenkt over op welke manier je dit het best op kunt lossen. Het is immers voor beide partijen niet fijn om te maken te hebben met een conflict. Op welke manier je dit het best kunt oplossen kan natuurlijk per situatie verschillen, maar het kan in vrijwel alle situaties geen kwaad om eerst met elkaar in gesprek te gaan over wat beide partijen nodig zouden hebben om het conflict op te lossen. Een conflict met een werknemer zou kunnen gaan over de hoogte van het salaris, maar bijvoorbeeld ook over een ontslag waar de werknemer het niet mee eens is. Je kunt in ieder geval het best beginnen met het inplannen van een gesprek om te praten over wat er is gebeurd en om samen naar een oplossing te zoeken.

Ga op zoek naar een advocaat die je kan bijstaan

Als je na het voeren van een gesprek met de werknemer in kwestie nog steeds geen oplossing hebt gevonden voor het conflict dat is ontstaan, is het verstandig om op zoek te gaan naar een advocaat die je in deze zaak kan bijstaan. Bij een onopgelost arbeidsconflict is de kans namelijk vrij groot dat het uiteindelijk uit zal lopen op een rechtszaak. Als dit het geval is, is het belangrijk om een goede advocaat met een specialisatie in arbeidsrecht Rijsbergen in te schakelen zodat je zeker weet dat je op de juiste manier wordt bijgestaan. Het is immers belangrijk om, in wat voor rechtszaak dan ook, goede rechtsbijstand te krijgen.