In de landbouw wordt per dag heel erg veel fruit en groenten verbouwd. Om dit allemaal snel te kunnen doen bij grote hoeveelheden, kunnen landbouwmachines gebruikt worden. Er zijn veel verschillende soorten landbouwmachines, maar welke worden er nu het meeste gebruikt? In dit artikel lees je meer over het gebruik van populaire landbouwmachines. 

De verreiker

Een verreiker is een landbouwvoertuig dat gebouwd is om zware lasten te tillen en te verplaatsen. De oogst kan hiermee gemakkelijker van de ene naar de andere plek vervoert worden. Er zit vaak een soort hijskraan aan een verreiker waarmee de zwaardere spullen kunnen worden opgetild. Er zijn verschillende verreikers. De eerste hebben een roterende bovenwagen en de tweede soort heeft vaste telescooparmen. Het hangt af van jouw bedrijf welk model voor jou het handigst is, dit is per situatie verschillend. Bij Van Trier Europe zijn verschillende landbouwmachines te vinden, waaronder ook verreikers. 

Heftruck 

De heftruck is een landbouwmachine die vooral gebruikt wordt om producten die op pallets staan te kunnen verplaatsen. De twee lange metalen platen die aan de voorkant van de heftruck zitten, worden gebruikt om onder de pallets te schuiven en hiermee de pallets te kunnen vervoeren. Heftrucks worden niet alleen in de landbouw gebruikt, maar ook in magazijnen van bedrijven om spullen die daar staan te verplaatsen. Er zit redelijk veel verschil tussen heftrucks. De ene is lastiger te besturen dan de anderen. Ook kunnen sommige heftrucks meer gewicht dragen dan andere heftrucks. Kijk dus goed naar wat je ermee wilt gaan tillen en wie erin gaat rijden wanneer je een model uit gaat kiezen. 

De trekker

Een trekker wordt ook wel een tractor genoemd. Het is een voertuig dat speciaal is ontwikkeld voor gebruik in de landbouw, maar ook wordt de tractor voor andere doeleinden gebruikt. Het woord tractor is een algemene omschrijving voor een landbouwvoertuig dat voorwerpen kan duwen, trekken of slepen. Veel tractoren hebben dieselmotoren, maar er zijn ook varianten die op kerosine kunnen rijden.