Veel mensen kijken met plezier naar Mick Schumacher. Ze zien veel gelijkenissen met de legendarische Michael Schumacher. Mick is namelijk ook de zoon van zevenvoudig formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher en Europees kampioen westernrijder Corinna Schumacher. De oom van Mick, Ralf Schumacher is ook autocoureur geweest en zijn neef David Schumacher is ook autocoureur. Mick komt uit Zwitserland en woont woont nu in Duitsland. Dit seizoen gaat er gekeken worden naar of de zoon van de zevenvoudig wereldkampioen mee kan met de concurrentie in de Formule 1. De pas 22-jarige Schumacher gaat dit jaar zijn debuut maken in de Formule 1 voor het team van Haas. 

Zo vader, zo zoon

Als er iemand is die Mick met zijn vader kan vergelijken, dan is het Räikkönen wel. Twintig jaar geleden reed Kimi Räikkönen namelijk nog tegen Michael Schumacher in de Formule 1, maar dit seizoen zal de ervaren Fit te maken krijgen met Mick, de zoon van de zevenvoudig wereldkampioen. Gelukkig voor de Duitser hebben Räikkönen en GPToday.net mooie woorden over voor de nieuwe Formule-1 coureur. Räikkönen zegt dat Mick hem doet denken aan zijn vader Michael. Räikkönen is blij voor Mick. Hiermee doelt Räikkönen op de kans die Schumacher krijgt om namens Haas in de Formule-1 uit te komen. 

Schumacher maakt indruk bij Haas

Ook Haas-trambaas Gunther Steiner bevestigt in een gesprek met Autosport dat hij ook vanuit het team hoort dat Schumacher op zijn vader lijkt. Hij zegt dat ze een aantal mensen van Ferrari in het team hebben die al met Michael samengewerkt hebben. Deze mensen vertellen dat de manier waarop Michael werkte erg overeen kwam met de manier waarop Mick werkt. Hij werkt hard, wil alles weten en leren en wil alleen maar beter worden. Elke dag, elk uur en elke minuut. 

Kan Mick Schumacher meteen alles laten zien wat hij kan? 

De voortekenen voor Mick’s debuut in de Formule 1 zijn dus goed. Hij veroverde afgelopen jaar ook al de wereldtitel in de Formule 2 en gaat het nu in de Formule 1 proberen. Kimi Räikkönen hoopt dan ook dat Schumacher komend seizoen meteen kan laten zien waartoe hij in staat is. Het zal leuk zijn om Mick Schumacher meteen in actie te zien in de Formule 1. Dit kan wel alleen wanneer Mick ook een goede auto heeft om in te rijden. Volgens veel mensen moet dit wel goedkomen en heeft de jonge Schumacher met zijn eigen talent al een stoeltje in de F1 afgedwongen. Mick zit namelijk zeker niet in de Formule 1 vanwege zijn achternaam.