Stel je wilt een scooter of brommer, maar je wilt eigenlijk een milieuvriendelijke optie. Dan kun je het beste voor een e-chopper kiezen. Deze voertuigen zijn namelijk een stuk milieuvriendelijker dan een brommer of een scooter.

Wat is een e-chopper?

Een e-chopper van EZ Chopper, lijkt een beetje op een chopper motor, bijvoorbeeld een Harley Davidson. E-choppers zijn echter wel een stukje kleiner en subtieler gebouwd. Het belangrijkste verschil in een e-chopper is dat ze volledig elektrisch rijden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om benzinekosten. 

De voordelen van een e-chopper

Een e-chopper heeft behoorlijk wat voordelen. Zo kunnen ze, juist omdat ze elektrisch zijn, enorm snel optrekken. Ze rijden vlot en soepel en dankzij de brede banden zit je lekker stabiel. Sommige e-choppers hebben zelfs cruise control, zodat je op lange rechte stukken heerlijk ontspannen kunt rijden. De e-choppers hebben daarbij ook vrijwel geen onderhoud nodig.

Het grootste voordeel van een e-chopper is misschien wel het geluid, of eigenlijk juist het gebrek daaraan. Een e-chopper maakt namelijk maar amper geluid. Tijdens een tochtje door de natuur kun je dus heerlijk genieten van de stilte.

De nadelen van een e-chopper

Een e-chopper heeft natuurlijk ook wat nadelen. Het grootste nadeel? De prijs. Een e-chopper is eigenlijk een scooter in het jasje van een elektrische fiets. Om lang te kunnen rijden en wat snelheid te maken, heeft de e-chopper dus behoorlijk wat power nodig en daarmee dus een grote accu en zo’n accu is nu eenmaal duur. Een e-chopper is dan ook zeker niet goedkoop. Daar komt dan wel bij kijken dan e-choppers lang meegaan en je er na deze uitgave ook vrijwel geen geld meer aan kwijt bent.