Heb je een verbouwing of grote opruiming op de planning staan voor jouw huis? Dan heb je gegarandeerd een container nodig voor het afval dat er vrijkomt. Misschien heb je al rondgekeken om uit te vogelen welke container je nodig hebt, maar misschien heb je geen flauw idee. In dit artikelen vertellen we je welke container jij nodig hebt voor jouw klus, dus lees snel verder!

Welke containers zijn er?

Voor elke specifieke afvalstroom zijn er containers te vinden, vaak ook in verschillende formaten. Bij Renewi kun je als particulier containers huren voor grof huishoudelijk vuil, groenafval, hout, schoon puin, en bouw- en sloopafval. Deze zijn te verkrijgen in 3 m3, 6 m3 en 9 m3, zodat je voor elke klus de juiste container kunt vinden. Wil je een container huren bij Renewi? Dan kun je dat eenvoudig in hun webshop doen, zo heb je vaak al na 1 werkdag de container op locatie.

De juiste container kiezen

Elke container is geschikt voor een ander soort afval, dus het is belangrijk om een inschatting te maken van de soorten afval die je verwacht te hebben. Bij het opruimen of veranderen van je tuin, zul je waarschijnlijk een container voor groenafval nodig hebben. Bij het opruimen van je huis zul je eerder een container voor grof huishoudelijk vuil nodig hebben, zeker als je meubels weg wilt gooien. Bij een verbouwing heb je meestal meer baat bij een container voor hout, schoon puin of bouw- en sloopafval. In containers voor bouw- en sloopafval kun je vaak meer soorten afval kwijt, maar je moet zeker goed opletten voor welk afval de container geschikt is. 

Een container huren

Voor elke klus is er een container te vinden. Het huren van een container hoeft niet moeilijk te zijn en kan zelfs heel eenvoudig geregeld worden. Deze kun je bijvoorbeeld huren bij Renewi, waar je afval bovendien duurzaam verwerkt wordt tot grondstof voor producten. Zo heb jij zonder zorgen een container op locatie staan en draag je bij aan een de oplossing voor de grondstoffenschaarste en het CO2-probleem. Zo heeft het voordelen voor jou en het milieu!