Sinds de komst van de coronapandemie zijn we met zijn allen aanzienlijk minder op vakantie gegaan naar het buitenland. Dit komt vooral doordat het aantal besmettingen in een rap tempo toenam. Hierdoor namen steeds meer landen het besluit om in lockdown te gaan. Gelukkig is de coronapandemie inmiddels voorbij, waardoor we met zijn allen weer op reis kunnen naar de mooiste landen. Niet zo vreemd dus dat jij zo snel mogelijk het vliegtuig wil instappen om die ene wereldreis van je bucketlist af te strepen. Maar weet jij eigenlijk wat je allemaal moet regelen voordat je op reis kan? Lees snel verder en voorkom dat je voor vervelende verrassingen komt te staan!

Koop een stevige en comfortabele backpack

Tijdens jouw wereldreis moet je natuurlijk veel praktische spullen meenemen. Hierbij kan je onder andere denken aan opladers, kleding, schoenen, slaapzak en een fotocamera. Al deze spullen moet je gedurende jouw reis rond de wereld meenemen, waardoor het verstandig is om een stevige en comfortabele backpack te kopen. Deze rugtas mag niet naar een lange tijd dragen pijn gaan doen aangezien je aardig wat kilootjes op je rug moet gaan dragen. Bovendien is het zelfs verstandig als de backpack volledig waterdicht is aangezien je tijdens je reis in verschillende klimaten terecht komt. Hiermee voorkom je gemakkelijk dat je uiteindelijk met vochtige spullen zit.

Ontdek wat voor reiziger jij bent

Wanneer het op reizen aankomt zijn er eigenlijk twee verschillende reizigers te onderscheiden, namelijk: iemand die zijn reis volledig uitstippelt en iemand die alles op de bonnefooi doet. Voordat je op reis gaat is het noodzakelijk om erachter te komen wat voor reiziger jij bent en hoelang je precies op reis wilt. Voor de reizigers die alles op de bonnefooi doen is dit niet lastig. Zij laten zich leiden door hun gedachtes en zien wel wat er op hun pad komt. Ben je stressgevoelig? Dan is het juist belangrijk om van tevoren te plannen waar je allemaal heen gaat. Op die manier ga je met een gerust hart het vliegtuig in en voorkom je dat je eventueel heimwee krijgt.

Regel belangrijke zaken met je werkgever

Heb je een backpack gekocht en ben je daarmee helemaal klaar om op reis te gaan? Dan is het tijd om jouw ontslag in te dienen bij je werkgever. Je gaat namelijk voor een langere periode op reis, waardoor jij je werkzaamheden niet meer kunt uitvoeren. Voordat je jouw ontslag definitief indient is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je met jouw werkgever een goede ontslagregeling hebt besproken. Het kan immers altijd gebeuren dat je eenmaal terug in Nederland geen nieuw werk kan vinden of niet meer terug kan naar je huidige werkgever.

Daarom is het belangrijker dan ooit tevoren dat je tijdens het beëindigen van je arbeidsovereenkomst een transitievergoeding hebt afgesproken. Hiermee krijg je uiteindelijk een bepaald bedrag uitgekeerd waarmee jij de terugkomt in Nederland kan overbruggen. Bij een ontslag met wederzijds goedvinden hoef jij je hier echter geen zorgen over te maken. Hiermee kan je altijd na aankomst in Nederland terecht bij het UWV voor een WW-uitkering. Wist je dat het tegenwoordig ook mogelijk is om een transitievergoeding te berekenen?