In Nederland zijn wij gezegend met veel mooie vaarwateren, het is niet voor niks dat veel Nederlanders graag op hun boot een dagje of weekendje gaan varen. Ondanks dat Nederland natuurlijk best klein is, hebben wij qua varen toch erg veel mogelijkheden. Ook maakt het niet echt uit of je nou een grote motorboot hebt of een kleine sloep, je hebt altijd wel ergens een leuke vaarroute. Omdat wij een klein landje zijn met vele mooie wateren, is er altijd wel eentje in de buurt. Maar wat zijn nou mooie gebieden om lekker te kunnen varen?

De Biesbosch

De Biesbosch is een prachtig stuk natuurgebied gelegen op de grens van Holland en Brabant. Het natuurgebied beschikt over mooie wilgenbossen, groene oevers en prachtige kreken. De Biesbosch is dan ook een erg populair gebied om lekker in te varen, je kan de Biesbosch via meerdere plekken binnenvaren, onder andere via het Hollandsch Diep, de Nieuwe Merwede of de Beneden Merwede. Wil je wat langer in de Biesbosch blijven? Dat kan, er zijn namelijk ook veel aanlegplekken in het natuurgebied zelf, een weekendje of midweekje Biesbosch is dan ook iets waar veel mensen voor kiezen. 

Een stedentrip met de sloep

Je zult vast wel eens een stedentrip hebben gedaan, maar heb je dit ook wel eens gedaan met een sloep? Omdat er in Nederland veel steden zijn waar water doorheen loopt, heb je hier veel keuze in. Een echt aanrader is toch wel echt Leiden, in de Leidse binnenstad heb je namelijk wel tot 30 kilometer aan grachten en singels. Je hebt veel plekken waar je kunt aanmeren en waar je dan lekker een terrasje kan pakken. Ook Breda, Utrecht en Haarlem zijn leuke mogelijkheden. Zit je er al langer over na te denken om een sloep te kopen waarmee je overal lekker het water mee op kan? Ga dan je sloep kopen op www.zijlmans.nl.

De Alde Feanen

Het in Friesland gelegen Nationaal park de Alde Feanen is ook een prachtig gebied om lekker te varen. De Alde Feanen is een laagveengebied van bijna 2500 hectare, bestaande uit zeer afwisselende landschappen met onder andere moerasbossen, meren en rietlanden. Deze variatie aan verschillende landschappen zorgt natuurlijkerwijs ook voor veel variatie op het gebied van planten en dieren