Wanneer je een echte autofanaat bent komt de tijd vast wel aan dat je je eigen auto wilt pimpen. Dit kan je doen door een nieuw motorblok erin te zetten, de velgen aan te passen of een spoiler erop te zetten. Maar wat je het beste kan doen is je auto laten wrappen. In dit artikel krijg je te weten waar je je allemaal op moet voorbereiden.

Was je auto van te voren

Voordat je je auto laat wrappen is het verstandig om deze eerst grondig met de hand te wassen. Dit doe je om ervoor te zorgen dat er geen steentjes onder de wrapfolie komt. Wanneer dit folie strak wordt getrokken kun je de kleine steentjes goed zien. Probeer door de wasstraat te vermijden voordat je je auto laat wrappen. Wat ook nog een goede tip is is het verwijderen van eventuele roestplekken. Wanneer dit niet gedaan wordt, en je de wrap eraf wilt halen kan het voorkomen dat het folie aan het roest blijft vast plakken. Om dit te voorkomen kan je die plek eerst even schuren om vervolgens een klein likje verf erop te doen zodat het toch een glad geheel is.

Als je er niet zeker van bent maakt het niks uit

Wanneer je er toch niet zeker van bent of je wrap wel mooi staat of is op je auto, dan is dat helemaal geen groot probleem. Doordat je auto als het ware is ingepakt kan de folie er weer gemakkelijk afgehaald worden. De oude lak is ook beschermt geweest tegen krassen die je eventueel op hebt gelopen. Wat ook het handige van wrappen is dat je zo van warp kan veranderen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je auto per seizoen te laten wrappen. In de zomer neem je een felle kleur en in de winter kun je kiezen voor een wat donkere kleur.
Ben je nou er zeker van dat je je auto wilt laten wrappen? Dat kan je dat professioneel bij XCarwrapping in Breda laten doen. Zij hebben een groot aantal BN’ers gehad die hun auto hebben laten wrappen daar. Een aantal voorbeelden zijn Enzo Knol en MoBicep.