Een tendermanager zoals Roger kan je voor allerlei producten- en dienstverlenende bedrijven inschakelen. Als tendermanager ben je voornamelijk bezig met bedrijven die diensten of producten leveren aan MKB’s, multinationale bedrijven en overheden. Je bent dus belangrijk voor een bedrijf. Je kan een bedrijf helpen om meer winst te draaien. Daarnaast kan een bedrijf ook een bedrijfsarts inschakelen voor hulp. Lees dit artikel verder om erachter te komen wanneer je een bedrijfsarts moet inschakelen om toch goed voor jouw werknemers te zorgen. 

Wat doet een bedrijfsarts?

Een werknemer kan natuurlijk wel eens ziek zijn. Dit is vervelend voor een werkgever, maar dit kan je niet tegenhouden. Iedereen wordt wel eens ziekjes. Het kan zelfs zo erg worden dat mensen langdurig ziek worden en een aantal weken niet naar werk kunnen komen. Je moet dan een bedrijfsarts inschakelen. Een bedrijfsarts heeft geheimplicht. Je hebt dus een privé gesprek met hem zonder dat jouw werknemer van het gesprek af weet. Een bedrijfsarts mag medische gegevens opvragen bij jouw eigen huisarts. Zo kan een bedrijfsarts een werknemer doorsturen naar een specialist en de persoon goed adviseren met betrekking tot het herstel en de re-integratie van de werknemer. Een bedrijfsarts doet nog veel meer. Een werknemer kan een bedrijfsarts inschakelen wanneer er een flinke griep of andere infectie optreedt op de werkvloer dat kan zorgen voor enkele weken verzuim met een lange nasleep. Het kan zijn dat een werknemer meer tijd nodig heeft om bij te komen. Dit kan zijn als een werknemer een ongeluk heeft gehad. Hersteld een ziek persoon weer snel, dan is een bedrijfsarts natuurlijk niet nodig. Bij langdurige verzuim, wordt een bedrijfsarts ingeschakeld vanaf de zesde week van verzuim. In overleg met elkaar kan dit ook eerder. Het is belangrijk dat je aan de gezondheid denkt van jouw werknemers en zo kunnen zij ook weer na het verzuim weer volle bak aan al hun opdrachten werken. Indien het nodig is kan een bedrijfsarts altijd advies geven over hoe en wanneer de werknemer weer mag werken. 

Mag een werknemer een bedrijfsarts zelf inschakelen? 

Het is mogelijk om als werknemer zelf een bedrijfsarts in te schakelen. Dit kan onder andere wanneer een werknemer advies wilt rondom zijn of haar gezondheid en werk situatie.