Hard water is water dat bovengemiddeld veel kalk bevat. Het hoge kalkgehalte van hard water heeft meerdere nadelen. Zo ontstaat er aanslag op het sanitair, gaat de energienota omhoog doordat apparatuur minder goed werkt en kunnen er zelfs leidingen verstopt raken. Allemaal narigheid die je natuurlijk liever niet wil meemaken. Een waterontharder gebruiken van https://www.wateronthardersws.nl/ biedt een oplossing om het water dat je gebruikt zachter te maken en de genoemde problemen te voorkomen. Maar welke waterontharder moet je eigenlijk kiezen? De checklist hieronder helpt je om het voor jou beste wateronthardingsmiddel aan te schaffen.

Diverse soorten waterontharders naast het ionensysteem

De belangrijkste soort waterontharder, die je voordelig kunt aanschaffen via https://softwatersystems.nl/, is de standaard waterontharder die werkt via onthardingszout en met een ionenwisselaar. Dit type is het klassiek soort waterontharder, die bewezen heeft goed te werken. Naast deze variant zijn er de afgelopen jaren andere soorten waterontharders bijgekomen, die bijvoorbeeld werken via magnetisme, koolzuur of toevoeging van bepaalde stoffen als silicopolyfosfaat. De werking van deze alternatieve varianten waterontharders worden door sommigen ter discussie gesteld. Kijk daarom goed hoe de waterontharder die je voor ogen hebt werkt en neem alle voordelen en nadelen per systeem in je beslissing mee.

Let op de grootte van de waterontharder

Als je een waterontharder zoekt, dan kun je kiezen uit diverse groottes. De grootte, ofwel de benodigde capaciteit, is afhankelijk van het waterverbruik. Sommige mensen die niet ingewijd zijn in waterontharders, kopen een te grote waterontharder en maken zo onnodig veel kosten. Hadden ze geweten dat een kleiner model waterontharder van https://softwatersystems.nl/ ook afdoende was geweest, dan hadden ze flink op de kosten kunnen besparen.

Kies je een compact model of een duo-model? En hoe regel je de energievoorziening?

Koop je een waterontharder, dan kun je kiezen uit twee hoofdmodellen. Bij compacte modellen zit de ionenwisselaar samen met het zoutvat (met daarin het onthardingszout) in één behuizing. Bij duo-modellen zit het zoutvat apart, wat er iets minder strak uitziet. Een groot pluspunt van duo-modellen is echter dat deze gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden zijn. Denk ten slotte nog na over welke type energievoorziening wenselijk is: op 230 Volt, via batterijen of waterdruk? Kies je voor stroom, dan kun je het onthardingsproces ook tijdens vakanties laten doorgaan.