Het verhuren van onroerend goed is nog steeds een onderwerp dat bij sommige eigenaars enige angst of weerstand oproept. Toch is het belangrijk een duidelijker en objectiever beeld van de materie te hebben, omdat de huur verschillende voordelen kan opleveren.

De huurwoningmarkt is gegroeid en heeft meer ruimte veroverd. Daarom trekken investeringen in de vastgoedmarkt meer investeerders aan. Maar als je nog twijfelt of het de moeite waard is om jouw toevlucht te nemen tot het alternatief, bekijk dan hier 3 voordelen van het te huur aanbieden van jouw woning!

1. Krijg extra inkomen

Een van de belangrijkste voordelen van het verhuren van jouw eigendom houdt rechtstreeks verband met de financiële kant. Wie bijvoorbeeld elke maand een extra inkomen wil hebben, kan geïnteresseerd zijn in het te huur aanbieden van jouw huis of appartement.

Het maandelijks ontvangen bedrag kan op verschillende manieren worden gebruikt. Het is onder meer mogelijk om persoonlijke investeringen te doen, jouw familie te helpen, een reis te plannen of de schoolopleiding van jouw kinderen te betalen. Degenen die al met pensioen zijn, kunnen de waarde gebruiken om het voordeel aan te vullen en meer comfort te hebben.

2. Kosten verlagen

Een ander interessant punt van huren is dat de huurder verantwoordelijk is voor het betalen van diverse vergoedingen die de eigenaar zou moeten betalen als de woning niet bewoond zou zijn. Dit betekent dat je geld kunt besparen omdat je bepaalde kosten voor het onroerend goed niet meer hoeft te betalen.

Het condominium is een voorbeeld van een uitgave die een goede besparing voor de eigenaar kan betekenen. Het bedrag voor deze uitgaven is de verplichting van de huurder, dus hij of zij moet de verantwoordelijkheid nemen voor de maandelijkse betalingen.

3. Kunnen rekenen op professionele hulp

Een ander interessant voordeel van het verhuren van jouw eigendom is de mogelijkheid om het werk dat je zou hebben met het verhuurproces over te laten aan een professional. Reken hiervoor op Centiss VvE beheer en geniet van een veilige en winstgevende onderhandeling.

Het bedrijf zal in eerste instantie werken aan de verspreiding van het pand om potentiële huurders te vinden. Het helpt ook bij de prijsbepaling, volgens het markt moment. De vastgoedbeheerder is ook verantwoordelijk voor het bemiddelen bij bezoeken en onderhandelingen. Dit verhoogt jouw zekerheid met betrekking tot de betaling van huur en lasten, en helpt je bij eventuele noodzakelijke reparaties.