Als je naar buiten gaat zie je tegenwoordig steigers in alle soorten en maten. Elke klus vraagt om een steiger met een speciale afmeting en een functie die past bij het werk wat verricht moet worden op de steiger. Het is natuurlijk lastig om zonder al te veel kennis over steigers en de functies van de verschillende steigers een keuze te maken over welke steiger je het best kan kopen. Want als je in een winkel komt zie je allemaal maten en namen waarvan je geen idee hebt wat het betekent. Dus hoe vind je een steiger die bij de klus past?

Wat voor steigers zijn er allemaal?

Tegenwoordig kan je in meerdere doe-het-zelf winkels steigers kopen. Maar ook online is er een overschot aan aanbod van steigers te vinden. Alle steigers zijn anders en er zijn meerdere categorie├źn te vinden. Vaak kan je onderdelen van steigers kopen om zelf je steiger in elkaar te zetten en de juiste afmetingen te krijgen naar eigen behoeftes. Tegenwoordig kan je echter ook vouw- en rolsteigers kopen. Vouwsteigers zijn praktischer in het geval dat je een beperkte opslagruimte hebt. Ze zijn erg fijn aangezien je ze makkelijk opzet en weer afbreekt, bovendien zijn ze erg veilig. Rolsteigers komen erg van pas wanneer je de steiger vaak nodig hebt gezien de wieltjes onder de steiger. Hiermee kan je de steiger makkelijk naar een andere plek krijgen om daar aan het werk te gaan. Dit bespaart een hoop moeite aangezien je niet hoeft te tillen.

Is huren eigenlijk wel de beste optie?

De vraag is natuurlijk, kan ik beter een steiger kopen of huren? Het antwoord hierop ligt vaak aan jezelf. De mate van gebruik van de steiger heeft een grote invloed op die keuze. In het meest voorkomende geval waarbij je maar af en toe een steiger nodig hebt voor klussen voor het huis is huren de betere optie. Huren geeft de optie om een steiger te hebben wanneer je wil, zonder dat je zelf verantwoordelijk bent voor het vervoeren van deze steiger. Qua kosten is huren in dit geval ook een stuk voordeliger. De prijs voor het huren van een steiger loopt nogal uiteen vanwege verschillende soorten steigers en verschillende redenen voor het gebruik. Ondanks dit is het nog altijd een stuk voordeliger dan wanneer je een steiger koopt en deze steiger maar drie dagen per jaar wordt gebruikt.