Een opgelopen velgschade is zacht uitgedrukt heel vervelend te noemen. Het krakend geluid van een lichtmetalen beschadigde velg langs een stoeprand doet je huiveren achter je autostuur. Deze schade aan een velg herstel je ook niet in één handomdraai. Om schade aan bijvoorbeeld Mercedes velgen van MW Wheels te vermijden, kan je een wheels protector aanbrengen. Zo koppel je het aangename met het nuttige.

Een velg met stoeprandschade

Het zal je maar gebeuren. Je wordt overmand door een ogenblik van verstrooidheid of een te kleine parkeerplaats in een garage. En plots loert een klein ongeluk om de hoek: je loopt velgschade op. Nochtans worden stralende velgen zoals Mercedes velgen van MW Wheels vaak aanzien als het pronkjuweel van je auto. De schade van de stoeprand uitgommen met één of ander poetsproduct gaat niet lukken. In het beste geval kan je de beschadigde velg met een lakstift verdoezelen. Gelukkig bestaat er een ander alternatief om velgschade te voorkomen.

Een wheels protector als ultieme oplossing

Dankzij de wheels protector beschik je over de mogelijkheid om de velgen te beschermen. Maar wat is de wheels protector nu eigenlijk? Het is niets anders dan een plastieken ring dat je over de rand van de velg trekt. Wanneer je dan een stoeprand aait, wordt de prijzige lichtmetalen velg voldoende beschermd. De ringen worden geleverd in verschillende maten: 15, 16 en 17. De wheels protectors zijn overigens in verschillende kleuren te verkrijgen. Dit geldt ook voor uiteenlopende teksten of motieven. Het laat je toe om je velgen en banden een meer luxueuze of sportieve uitstraling te geven.

Het vermijden van velgkrassen

De wheels protector kan je ook gebruiken om bestaande krassen op de velg uit het gezichtsveld te halen. Denk maar aan kleine krassen of vrij minieme stoeprandschade. Bovendien kan je eventueel velgen uitlijnen. De ring rond de velg heeft nauwelijks een invloed op het rij- of balansgedrag van een auto. Vaak zijn in een set 4 ringen voorzien.

Het monteren verloopt als een fluitje van een cent

Het demonteren en monteren van een wheels protector verloopt als een fluitje van een cent en is makkelijk zelf te doen. Daarnaast kan je heel makkelijk switchen tussen de verschillende setkleuren. Je hebt zelfs de mogelijkheid om per seizoen de velgen een personal touch te geven.