Als startende ondernemer zijn er vaak dingen die je moet regelen alleen weet je misschien niet wat. Het is niet per se makkelijk dat te weten en al helemaal niet om dat nog snel te regelen. Gelukkig is er veel online over te vinden en kunnen wij je adviseren over verzekeringen die je zeker wilt afsluiten. Of in ieder geval wilt overwegen om af te sluiten.

Een rechtsbijstandverzekering nodig?

Rechtsbijstandverzekering is handig voor iedereen om te hebben. Een juridisch conflict komt al snel kijken en al helemaal als bedrijf zijnde. Je kunt conflicten hebben met klanten of met andere bedrijven. Je weet al als klant ben je beter beschermt door de wet en als ander bedrijf weet je niet wat hun juridische middelen zijn.

Om hier goed op voorbereid te zijn kun je dus het best zo een verzekering afsluiten. Het is ook helemaal niet moeilijk om dit te doen. Het is vergelijkbaar als een zorgverzekering, want ook hierbij kun je online vergelijken. Dit kun je doen op www.rechtsbijstandverzekering.nl.

Je kunt dan kiezen voor welk bedrag je maximaal wilt verzekeren. Let wel op sommige hebben een wachttijd, maar gelukkig niet allemaal. Kijk een beetje online rond naar de ervaringen van andere en kijk dan welke jij denkt het meest geschikt te vinden voor jou. Sommige hebben ook poliskosten. Dit heeft niet iedereen dus deze zou je eventueel ook kunnen overslaan.

Er staat ook bij welk bedrijf de rechtshulp biedt. Kijk dus even rond bij andere bekende of online wat de ervaringen zijn. Misschien dat mensen je kunnen adviseren wat te doen of welke te kiezen. Dit heeft echt te maken met ervaringen van mensen.

Waar moet ik verder nog aan denken?

Een rechtsbijstandverzekering is zeker niet de belangrijkste verzekering die je moet afsluiten, laat staan de enige. Er is nog veel meer waar jij aan moet denken als ondernemer. Zowel aan je personeel (indien daar sprake van is), maar ook aan jezelf! Je werkt namelijk niet meer voor een werkgever dus je moet alles zelf regelen voor jezelf.

Wat doe je bijvoorbeeld als je arbeidsongeschikt wordt? Dan ben je normaliter verzekerd bij je werkgever, maar je bent nu je eigen werkgever. Dan moet je hier dus zelf verzekerd voor zijn. Pensioen bijvoorbeeld je wilt niet voor altijd werken. Dit kun je op verschillende manieren regelen. Dit noemen wij een Starters verzekering

Voor het bedrijf zelf heb je ook nog verzekeringen. Je hebt bijvoorbeeld een cyberverzekering. Als bedrijf ben je zeker gevoelig voor cyberaanvallen. Dit kun je ook eigenlijk niet voorkomen tenzij je door een specialist dit op een of andere manier goed geregeld hebt. Of althans hebt laten regelen.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is ook niet slecht om te hebben. Nou moet je wel in die categorie vallen van werk anders heb je het waarschijnlijk niet nodig. Dit is nodig als je bijvoorbeeld verkeerd advies kan geven. Dan kan je aansprakelijk gesteld worden. Zo een verzekering dekt die schade dan voor je.