Virtual Reality (VR) is begonnen als een idee om jezelf in de gaming-wereld te verplaatsen. Het doel van VR was om een zo echt mogelijke ervaring na te bootsen en om tegelijkertijd ook zoveel mogelijk plezier te hebben tijdens het spelen. Inmiddels is de ontwikkeling van VR al zo ver dat het veel verder gaat dan alleen maar gamen. Veel bedrijven gebruiken VR al voor verschillende doeleinden. Denk aan architecten die met een VR-bril een huis laten zien, of een bedrijf dat promotiefilmpjes in VR laat zien. Laat jezelf inspireren door de volgende voorbeelden en wie weet kun jij binnenkort VR op een persoonlijke innovatieve manier voor jouw organisatie inzetten. 

Het trainen van personeel  

Er zijn al aardig wat bedrijven die VR-trainingen gebruiken om de werknemers voor te bereiden op situaties die zich voor kunnen doen. StickyLock maakt voor ieder bedrijf unieke VR-omgevingen die bij trainingen gebruikt kunnen worden. Het voordeel hiervan is dat je geen fysieke ruimte in hoeft te gaan richten voor deze trainingen. Een brandoefening is een mooi voorbeeld. Wanneer je jouw personeel in de virtuele wereld traint hoe ze met brand om moeten gaan, werkt dit net zo goed als wanneer je alles fysiek oefent. 

Presentaties en vergaderingen

Vergaderingen en presentaties kunnen nog wel eens saai zijn. Een goede manier om een vergadering of presentatie interessant te maken, is door het gebruiken van VR. Neem jouw personeel of klanten mee in het verhaal wat je wilt vertellen. Laat ze niet alleen luisteren, maar laat ze dingen zien en beleven. 

Eventuele veranderingen laten zien

VR is heel erg effectief in de wereld van architecten en makelaars. Door een kamer of huis in de virtuele wereld na te maken, kun je de kamer bezichtigen zonder fysiek aanwezig te zijn. Ook is het mogelijk om aanpassingen in een woning te laten zien, waardoor je weer een ander beeld van de woning te zien krijgt. Denk bijvoorbeeld aan het weghalen van een muur, een andere vloer of een uitbouw. Ook geeft VR de mogelijkheid om iemand een rondleiding te geven, dit scheelt dus weer personeel.