Wanneer je dit artikel leest, wil je jezelf misschien voorbereiden op een avontuur in het buitenland. Dit kan een studie of een stage zijn bijvoorbeeld. Je begint aan de ervaring van je leven, jezelf vestigen is mogelijk een van de grootste uitdagingen waarmee je te maken krijgt. De eerste dagen van studeren in het buitenland zullen de toon zetten voor de start van je ervaring. Lees daarom zeker even dit artikel voor je gaat studeren in het buitenland en weet waar je op moet letten!

Zorg voor een voorproefje

Een voorproefje zou je kunnen krijgen door bijvoorbeeld een account te volgen op social media. Denk aan Tiktok, Instagram of Facebook. Er zijn veel scholen die een account hebben of studenten die hun buitenlandse studentenleven vastleggen voor social media. Heel leuk om naar te kijken als je zelf ook naar deze plek gaat en zo weet jij al precies wat de leuke plekjes zijn!

Doe het de eerste dagen rustig aan

Wanneer je te maken hebt met verschillende tijdzones kan het zijn dat je lichaam en je geest even een inhaalslag moeten maken. Maar onthoud: de jetlag zal tijdelijk zijn, je hebt alleen wat tijd nodig om je innerlijke klok bij te stellen. De eerste week of misschien wel weken op je nieuwe plekje zullen erg druk zijn en veel energie kosten. Neem daarom in het begin voldoende rust en wacht even af met teveel dingen inplannen. Na een tijdje kan je steeds meer dingen plannen en hou je dit ook vol!

Houd contact met het thuisfront

Het is fijn en goed om veel nieuwe connecties te maken in het land waar je bent. Toch is het ook belangrijk om de relaties die je thuis al had regelmatig te koesteren. Door jouw eerste indrukken van jouw leven in een ander land met jouw dierbaren te blijven delen, zal je een stuk minder snel heimwee hebben en het is ook hartstikke leuk om dit met hen te blijven delen!