Voordat corona toesloeg, was de huizenmarkt behoorlijk overspannen. Met name in de randstad stegen de prijzen tot ongekende hoogtes. Voor aspirant huizenkopers werd het al snel normaal om tienduizenden euro’s boven de vraagprijs te bieden om nog een kans te maken om hun droomhuis te kopen. Een van de belangrijkste drijvende krachten achter de almaar stijgende huizenprijzen, is de extreem lage rente. Geld lenen kost bijna niets meer en dit gegeven drijft de prijzen op. Tel daar de overwaarde op het oude huis bij op en de huizenprijzen gaan door het dak.

Starters de dupe

Met name starters hebben hier last van, merkt de Huizenbemiddelaar Zundert. Deze groep heeft nog geen eigen huis, dus ook geen overwaarde. Daarnaast zijn de maximale bedragen t.o.v. de marktwaarde van een huis behoorlijk aan banden gelegd. Netto komt het erop neer dat starters al snel minimaal 50.000 euro spaargeld moeten hebben om hun eerste huis te kopen. Mede gezien de hoge huren, met name in de vrije sector, en de overige vaste lasten, is sparen niet eenvoudig.

De Huizenbemiddelaar Zundert ziet geen ontspanning van de woningmarkt

Volgens vele experts zou het een kwestie van tijd zijn tot de corona pandemie de huizenmarkt zou laten ontspannen. Vooralsnog blijkt niets minder waar! De huizenprijzen zijn blijven stijgen. De randstad blijft koploper, maar in de provincie blijft er een duidelijke stijging waarneembaar. Zo ook in de regio Zundert. Als je hier je slag wilt slaan, zowel voor verkoop als aankoop, dan kun je het beste een regionaal georiënteerde makelaar in de arm nemen. De Huizenbemiddelaar Zundert helpt je om de beste prijs voor je oude huis te krijgen en om je nieuwe droomhuis aan te kopen. Ook tijdens de huidige corona pandemie.

Tijdens corona gaan sommige dingen een beetje anders

We hebben allemaal moeten wennen aan de anderhalve meter samenleving, thuis werken en video calls in plaats van samen in een ruimte vergaderen. Ook bij de makelaars zijn de gevolgen van de corona pandemie merkbaar. Zo zal de makelaar zoveel mogelijk op afstand communiceren. Ook bezichtigingen gaan net even anders dan normaal. Meestal blijft de makelaar buiten en gaan de potentiële kopers zelfstandig het huis bezichtigen. Bij specifieke vragen, is de makelaar natuurlijk aanwezig en zal hij of zij op anderhalve meter advies geven.