Veel mensen hebben wel eens gedroomd van een eigen vakantiehuis in het buitenland. Het is wel belangrijk dat je goed nadenkt voordat je daadwerkelijk een  vakantiehuis gaat kopen. Er komt namelijk behoorlijk veel bij kijken als je op zoek gaat naar een huis in een ander land dan Nederland. Wij vertellen je wat de meest gemaakte fouten zijn bij de aanschaf van een huis in het buitenland, zodat jij beter weet waar je op moet letten. 

Bieden in het hoogseizoen

Vaak raken mensen tijdens de vakantie geïnspireerd om op zoek te gaan naar een woning in het buitenland. Dit zorgt ervoor dat de vraag in het hoogseizoen hoog is, waardoor de prijzen in deze periode ook hoger zullen zijn. Wil je bijvoorbeeld een huis kopen in Mijas bij Villa Nova Real Estate? Dan kun je beter op zoek gaan buiten de vakantieperiodes om. Op die manier weet je zeker dat je niet onnodig veel betaald voor je nieuwe woning. 

Geen bouwkundige keuring van tevoren 

Een bouwkundige keuring uit laten voeren voordat je een huis koopt, is eigenlijk altijd een goed idee. Dit geldt ook voor een vakantiewoning in het buitenland. Niet alles is zichtbaar op foto’s en zelfs wanneer je het huis zelf gaat bezichtigen, kun je veel dingen over het hoofd zien. Met een bouwkundige keuring weet je zeker dat je later niet voor verrassingen komt te staan.  

Geen kennis van lokale regels

In een ander land gelden vaak andere regels. Het is belangrijk dat je jezelf hier voor de aankoop van een nieuw huis goed in verdiept, zodat je weet waar je aan begint. Verdiep je ook in het bestemmingsplan van het huis dat je voor ogen hebt. Wil je bijvoorbeeld kamers gaan verhuren of een aanbouw plaatsen? Dan kan het zijn dat de gemeente hier toestemming voor moet verlenen. Zorg dat je vooraf weet wat de mogelijkheden zijn, zodat je zeker weet dat je jouw plannen kunt uitvoeren. 

Op huizenjacht in het buitenland

Als je huizen gaat bekijken in het buitenland, wordt het aangeraden om de hulp van een aankoopmakelaar in te schakelen. Dit kost vaak wel wat geld, maar het zorgt ervoor dat je goed begeleid wordt in het aankoopproces en niet voor vervelende verrassingen komt te staan.