Wanneer jij van plan bent om een schaftkeet aan te gaan schaffen, is het handig om eerst eens naar een aantal verschillende dingen te kijken. Zo zul je moeten kijken naar wat je van plan bent met de schaftwagen te gaan doen. Ook is het handig om te kijken naar wie de schaftkeet gaan gebruiken en wanneer. In dit artikel kun jij wat meer te weten komen over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een schaftkeet.

Het formaat van de schaftkeet

Wil jij een schaftkeet of schaftwagen huren? Dan is het handig als je eerst eens gaat kijken naar het formaat dat de schaftwagen moet hebben. Er zijn namelijk schaftketen die je kunt huren van een aantal verschillende formaten. Bij een bedrijf als Thuis aan Huis kun je kiezen uit schaftketen die tussen de 2 en 3 meter breed zijn. De lengte kan een stuk meer variëren. De gangbare maten van een schaftkeet zijn tussen de 2 en 6 meter lang. Wanneer jij van plan bent de schaftkeet met een of twee personen te gebruiken, is het niet slim om een van de grootste maten te kiezen. Dit is echter wel handig wanneer je met meer mensen bent.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een schaftkeet?

Naast dat je zult moeten kijken naar het formaat van de schaftkeet, zijn er ook nog een aantal andere dingen waar je over na moet denken. Niet iedereen heeft dezelfde eisen als het gaat om een schaftkeet en het is dan ook van belang om goed naar deze punten te kijken. Wanneer je van plan bent om een schaftkeet te gaan huren, is het handig om te kijken naar of deze een aanrecht heeft. Ook is het handig om te kijken naar de hoeveelheid zitplekken die een schaftkeet heeft. Verder zul je, wanneer je de schaftwagen voor een langere periode huurt, ook moeten kijken naar de duurzaamheid en het onderhoud. Een schaftwagen kan volledig gemaakt zijn van hout, maar dit zal vaak veel onderhoud vereisen. Vandaar dat je soms beter kunt kiezen voor een variant die deels gemaakt is van polyester of kunststof. Ook zijn sommige van de schaftketen voorzien van zonnepanelen. Op deze manier heb je de mogelijkheid gebruik te maken van meer energie en hiermee bespaar je bovendien een hoop geld.