Het steken van teveel geld in apparaten vindt niemand leuk natuurlijk. Heel vaak is het zo dat veel nieuwe apparaten te duur zijn voor hetgeen wat ze doen. Daar zijn natuurlijk oplossingen voor zoals refurbished apparaten. we vertellen je daar graag wat meer over. 

Wat zijn refurbished apparaten?

Refurbished is een begrip wat je waarschijnlijk steeds vaker te horen krijgt. Voornamelijk elektrische apparaten worden refurbished aangeboden zoals telefoons, printers, tablets en laptops. Refurbishen is letterlijk het gebruiken van componenten uit defecte of oude apparaten om een ‘nieuw’ apparaat te maken. Heel veel mensen denken dat er veel mis is met refurbished apparaten omdat het van oude componenten is gemaakt maar dat is helemaal niet! Ze werken net als een nieuw apparaat. 

Waarom zou ik een refurbished apparaat aanschaffen?

Het mooie is van een refurbished apparaat is dat het vele malen goedkoper is dan een nieuw apparaat en werkt precies hetzelfde als een nieuw apparaat. Kijk je bijvoorbeeld naar een printer is het misschien beter om een A4 zwart wit printer aan te schaffen bij refurbished printer dan een nieuwe te kopen. Dat bespaart je bakken met geld en de refurbished printer doet precies hetzelfde als dezelfde maar dan nieuw. Dat is eigenlijk een win win situatie. 

De nadelen van refurbished apparaten

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan het aanschaffen van refurbished apparaten. Een van die nadelen is onder andere dat je een kortere garantie hebt dan bij een nieuw product. Het is namelijk zo dat het voor bedrijven een groter risico is als ze langer garantie bieden, en dat zeker met een refurbished apparaat. Een ander nadeel is dat de levensduur van een refurbished apparaat nagenoeg onbekend is. Bij een nieuwe smartphone bijvoorbeeld weet je zeker dat de levensduur een jaar of 2 zal zijn en dat kan je niet met alle zekerheid zeggen over refurbished apparaten. Ook een nadeel is dat er vaak is gesjoemeld met onderdelen. Er zijn vaak oudere onderdelen gebruikt wat kan resulteren in snelle slijtage of het spontaan niet meer werken van bepaalde onderdelen. Het mooie is wel dat het als het gemaakt kan worden het wel goedkoper is.