Wanneer je een restaurant hebt is het belangrijk om hierin te investeren. Juist nu in deze tijden van Corona! Hoe je dit precies doet en waarom, leggen we uit in dit artikel!

Restaurant gesloten

Veel mensen denken dat het door Corona en de lockdown een slechte tijd is om te investeren in een restaurant. Nu is echter het moment om in je restaurant te investeren. Allereerst biedt de huidige lockdown een mooie gelegenheid voor een grote verbouwing. Maak het verouderde restaurant luxer, of maak de keuken die eigenlijk te klein is groter. Normaal gesproken zijn dit zaken die niet zomaar kunnen zonder dat het restaurant dicht moet. Als je het restaurant al vanwege Corona moet sluiten, moet de verbouwing zo snel mogelijk gebeuren. Je kunt daarom niet alles aanpakken. Nu met de lockdown moet je restaurant sowieso voorlopig dicht, dus kun je die tijd beter nuttig gebruiken door te verbouwen zonder dat je onnodig inkomsten misloopt! Wanneer je deze klus uitstelt, zul je misschien over een paar jaar alsnog je restaurant een paar dagen moeten sluiten voor verbouwingen en dan loop je wel klanten mis!

Concurrentievoordeel

De tweede reden om nu te investeren in je restaurant is omdat concurrenten juist het tegenovergestelde doen. Veel restaurants gaan failliet en veel restauranteigenaren besluiten zelf om ermee te stoppen vanwege Corona. Echter komt overal een einde aan, ook aan Corona. Wanneer er een vaccin op de markt komt, kan alles weer open zoals vroeger. Het is even doorzetten tot die tijd, maar wanneer het zo ver is sta je er wel sterk voor. Veel restaurants zijn immers gestopt, dus je hebt minder concurrentie. En die concurrentie die je nog hebt, heeft de afgelopen periode niet geïnvesteerd in hun restaurants. Omdat jij dat wel hebt gedaan, zal jouw restaurant veel aantrekkelijker zijn voor gasten. Wanneer je nu dus investeert in je restaurant, pluk je daar de vruchten van wanneer Corona voorbij is. 

Nieuw horeca apparatuur kopen

Naast verbouwen kun je ook investeren in je restaurant door nieuw apparatuur te kopen. Koop bijvoorbeeld een horeca koelkast bij Horecawebstore!